Archief

Regio keuze

Feit

90% van de inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsdieven. Geef ze die gelegenheid niet en bevelig ook uw achterdeuren en ramen volgens de richtlijnen van het Politiekeurmerk Velig Wonen

Prettige dagen zonder kater

02.01.2017

Gaat u op stap met carnaval? Of met vakantie? Zorg dan dat uw woning er bewoond uitziet. Inbrekers werken namelijk gewoon door en profiteren van uw afwezigheid. Laat uw woning er daarom uitzien alsof u elk moment thuis kunt komen. Sluit alle ramen en deuren goed af, gebruik tijdschakelaars voor de verlichting en laat eventueel de radio aan staan. Heeft u ramen waardoor er vanaf de openbare weg gemakkelijk naar binnen kan worden gekeken, dan is het raadzaam om geen kostbare spullen in het zicht te laten liggen. Nog beter: laat wat tijdschriften of kopjes op de tafel achter of hang een jas over de leuning van een stoel. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is. 

80 % van de inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsdieven. Bij twijfel kiezen zij liever een woning, die zij veilig achten om hun slag te slaan. Vraag ook de buren om een oogje in het zeil te houden. 

Getuige van een inbraak?
Wanneer u getuige bent van een inbraak moet u direct contact opnemen met de politie. Bel 112 bij een heterdaadsituatie. Neem nooit zelf het heft in handen maar laat dit over aan de politie. Indien mogelijk kunt u wel beelden maken van de inbraak met behulp van een mobiele telefoon. Hiermee kunt u de politie erg behulpzaam zijn.

Pas op: zakkenrollers
Let bij buitenmanifestaties en in drukke kroegen en zalen ook op uw handtas, portemonee en smart-phone. Daar waar mensen dicht op elkaar staan is het voor zakkenrollers een stuk gemakkelijker om uw waardevolle zaken te ontvreemden. Draag uw kostbare bezittingen bijvoorbeeld in een nektasje onder uw bovenkleding en laat uw handtas of telefoon niet onbeheerd liggen. Dan bezorgen de dieven u in elk geval geen kater. 

Voor meer preventietips, klik hier

wvi_adv_algemeen.jpg 

Site by dim 2010