Archief

Regio keuze

Feit

90% van de inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsdieven. Geef ze die gelegenheid niet en bevelig ook uw achterdeuren en ramen volgens de richtlijnen van het Politiekeurmerk Velig Wonen

Informatieavonden Brandveiligheid & Woninginbraken

08.20.2016

Gemeente Bergen is een veilige gemeente met weinig criminaliteit en woningbranden. Woninginbraken komen in onze gemeente echter relatief veel voor. Om inwoners bewust te maken dat ook zij eenvoudig slachtoffer kunnen worden van een brand of woninginbraak, organiseert de gemeente Bergen rondom de Week van de Veiligheid in alle dorpen een voorlichtingsavond over Brandveiligheid en preventie Woninginbraken. Dit gebeurt in samenwerking met brandweer en politie, én met hulp van een voormalig inbreker.BrandveiligheidTijdens de informatieavond wordt ingegaan op wat u zelf kunt doen om brand te voorkomen, maar ook hoe u vroegtijdig een brand kunt signaleren. Daarnaast krijgt u tips over hoe u veilig uw woning kunt ontvluchten bij brand. Een medewerker van de brandweer is aanwezig waar u meer informatie kunt krijgen en waar u persoonlijke vragen kunt stellen. WoninginbrakenErvaringsdeskundige Evert Jansen verzorgt het gedeelte over inbraakpreventie. Als voormalig inbreker laat Evert zien hoe gemakkelijk hij een huis kan binnendringen. Ook geeft hij tips hoe je de kans op een inbraak zelf kunt verkleinen. Evert zegt: “Het is kennelijk nodig dat mensen hiermee geconfronteerd worden om zich vervolgens bewust te worden van de risico’s. Voorafgaand aan de bijeenkomsten loop ik de buurt door en maak ik foto’s van inbraakgevoelige situaties. Mensen kunnen schrikken als ze dan ’s avonds een foto van hun huis of dat van een bekende zien dat niet goed beveiligd is. Maar het werkt wel.”

Laat uw woning checken

Na afloop van elke bijeenkomst worden er onder de aanwezigen drie woningcheques verloot voor een persoonlijk advies hoe de woning veiliger te maken. 

 

Data

In onderstaand overzicht ziet u op welke datum in welk dorp de voorlichtingsavond plaatsvindt. Aanvang 19.30 uur tot ca. 21.30 uur. De zaal is vanaf 19.00 uur geopend. Geïnteresseerden hoeven zich niet aan te melden. 

Afferden: maandag 3 oktober, Iedershuus
Wellerlooi: dinsdag 4 oktober, 't Luukske 
Nieuw-Bergen: woensdag 19 oktober, Den Asseldonk
Well: maandag 24 oktober, De Buun
Siebengewald: maandag 31 oktober, De Klaproos

Inbreker met koevoet.jpg

Site by dim 2010