Archief

Regio keuze

Feit

90% van de inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsdieven. Geef ze die gelegenheid niet en bevelig ook uw achterdeuren en ramen volgens de richtlijnen van het Politiekeurmerk Velig Wonen

Informatieavonden gemeente Bergen

06.14.2017

In de komende periode organiseert de gemeente Bergen een aantal informatieavonden in samenwerking met politie en brandweer.

Brandveiligheid
Tijdens de informatieavonden vertelt de brandweer wat u zelf kunt doen om brand te voorkomen, maar ook hoe u op tijd een brand signaleert. Daarnaast krijgt u tips over hoe u veilig uw woning kunt ontvluchten bij brand. Een rookhuisje is aanwezig om te laten zien hoe rook zich in een woning ontwikkelt.

Woninginbraken
Voormalig inbreker Evert Jansen weet als de beste hoe gemakkelijk je een huis kan binnendringen. Hij geeft tips hoe je de kans op een inbraak zelf kunt verkleinen. Evert zegt: “Het is kennelijk nodig dat mensen hiermee geconfronteerd worden om zich vervolgens bewust te worden van de risico’s. Voor de bijeenkomsten loop ik de buurt door en maak ik foto’s van situaties waar ik zou kunnen inbreken. Mensen kunnen schrikken als ze tijdens de bijeenkomst een foto van hun huis of dat van een bekende zien dat niet goed beveiligd is. Maar ze zien ook meteen wat ze eraan kunnen doen.”

Klik hier voor meer informatie in de vorm van een korte video. 

Data
Hieronder ziet u de planning van de informatieavonden. De zaal is vanaf 19.00 uur geopend. Aanmelden is niet nodig.  

Schermafbeelding 2017-06-14 om 16.42.27.png

Site by dim 2010