Regio keuze

Feit

90% van de inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsdieven. Geef ze die gelegenheid niet en bevelig ook uw achterdeuren en ramen volgens de richtlijnen van het Politiekeurmerk Velig Wonen

Project Waak voor inbraak

Een inbraak in een woning brengt meestal veel teweeg voor mensen die het overkomt. Ook de invloed op het gevoel van veiligheid van mensen in de buurt en van bekenden van de slachtoffers is vaak heel groot. Woninginbraken komen nog altijd te veel voor. Dat moet gestopt worden. Sterker nog: we moeten het aantal woninginbraken samen verminderen.

Het project Waak voor inbraak is in mei 2008 van start gegaan in de Noord-Limburgse gemeenten Mook & Middelaar, Venray, Gennep, Bergen en Horst aan de Maas. Inmiddels is het in deze gemeenten een werkwijze geworden en ingebet in de inbraakpreventie-activiteiten.

In januari 2010 is het project gestart in de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roermond en Weert. Dit project heeft gelopen tot 2012, in enkele gemeenten langer. 
Ook de gemeente Sittard-Geleen is enige tijd aangesloten geweest bij het project.
 

Brede aanpak
Het opmerkelijke van het project is, dat veel partijen samenwerken: bewoners, ondernemers, gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, provincie en diverse andere partners. Elke regio heeft haar eigen acties en aanpak, maar de doelstelling is voor alle regio's gelijk: het verminderen van het aantal woninginbraken.

Het beste resultaat wordt bereikt als de woninginbraken breed aangepakt worden: niet alleen door onderzoek en opsporing, maar ook door het voorkomen van inbraken en door het geven van nazorg aan slachtoffers en daders.

Site by dim 2010