Inbrekertje

Hoe vind ik mijn wijkagent?

De politie in de wijk
De politie is er voor u en wil daarom graag bij u in de buurt zijn. Dichtbij, zodat zij snel kan optreden als dat nodig is, maar ook om gemakkelijk contact te leggen.

Wat doet een wijkagent?
De wijkagent is een ervaren politieagent. Samen met zijn collega’s werkt hij aan een veilige wijk door handhaving en opsporing. Vaak is de wijkagent een eerste aanspreekpunt in de wijk en een bekend gezicht. Veel wijkagenten zoeken actief contact met de inwoners van hun wijk en hebben bijvoorbeeld een spreekuur of werken regelmatig op een centrale plek in de wijk.

Wanneer neem ik contact op met een wijkagent?
Bij spoed belt u 112. Ook bij verdachte situaties belt u 112, bijvoorbeeld als mensen zich verdacht ophouden in portieken. Valt u iets bijzonders op? Onbekenden die regelmatig bij u in de straat parkeren? Denkt u dat er vanuit een woning drugs verhandeld wordt of dat er wiet gekweekt wordt? De wijkagent wil dat graag weten. Noteer het tijdstip waarop u iets verdachts zag, kentekennummers, signalementen, alles wat kan helpen om een verdachte op te sporen. Daarmee helpt u mee om de veiligheid in uw wijk te vergroten.

Wie is mijn wijkagent?
Ga naar het overzicht van wijkagenten en vul een plaatsnaam of postcode in. Daar vindt u wie uw wijkagent is en hoe u de agent kunt bereiken.

Hoe neem ik contact op?
Elke wijkagent heeft een eigen informatiepagina. Daar vindt u een contactformulier dat u kunt invullen. Ook staan op deze pagina eventueel verwijzingen naar social media. U kunt uw wijkagent ook bellen via 0900-8844 of kunt hem op straat aanspreken.