Inbrekertje

Pas op: zakkenrollers en babbelaars

Het zijn weer dagen met veel gelegenheden in de buitenlucht. Door u even af te leiden krijgen dieven de gelegenheid om uw handtas, portemonnee of telefoon mee te pikken. Deze criminelen werken vaak met meerdere personen samen: een of meerdere personen die voor afleiding zorgen en een of meerdere handlangers om de buit ongemerkt mee te nemen. 

Let ook bij buitenmanifestaties, festivals, in het openbaar vervoer op het terras en in de winkels ook op uw handtas, portemonnee en smartphone. 

Daar waar mensen dicht op elkaar staan is het voor zakkenrollers een stuk gemakkelijker om uw waardevolle zaken te ontvreemden.
Draag uw kostbare bezittingen bijvoorbeeld in een nektasje onder uw bovenkleding en laat uw handtas of telefoon niet onbeheerd liggen. Dan bezorgen de dieven u in elk geval geen vakantiekater.

Mocht u toch slachtoffer worden van zakkenrollerij, doe dan altijd en zo snel mogelijk aangifte bij de plaatselijke politie. Deze kan dan gericht actie ondernemen. Ook voor de verzekering heeft u een proces-verbaal nodig.